lauantai 3. elokuuta 2013

Gluteeniton punaherukka-vadelmapiiras



Mökiltä löytyneille herukoille ja omasta pihasta poimituille vadelmille piti löytyä joku yhteinen makea käyttötarkoitus. Osa tietysti katosi suihin sellaisenaan, osa "joutui" uhrautumaan piiraskäyttöön:

GLUTEENITON
PUNAHERUKKA-VADELMAPIIRAS


Pohja:
100 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl mantelijauhetta
1½ dl maissitärkkelysjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk mansikkarahkaa (Valion laktoositon) (tai kuningatarrahkaa)
1 dl  maustamatonta jugurttia
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
vadelmia
punaherukoita

Koristeeksi:
punaherukan lehtiä

200 astetta 25-35 minuuttia.

1. "Pyöräytä" pohja. Painele voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.
2. Tee täyte: sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kaada täyte pohjan päälle. Sirottele päälle punaherukoita ja vadelmia.
4. Laita piiras uuniin: 200 astetta, noin 25-35 minuuttia.
5. Koristele, jos haluat.
6. Syö yksin tai seurassa :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti