lauantai 27. heinäkuuta 2013
Gluteeniton omenakakku
Pakkaseen kertyneille omenanpaloille tuli yllättävästi :) käyttöä leivonnassa. Tämä pikainen omenakakku syntyy ilman hampaiden kiristelyä, ja vaikka tässä maistuukin syksy, niin hyvin tuntuu kesähelteelläkin menevän kahvin kanssa :)...
Ja tästäkin saa suitsait myös laktoosittoman version!
GLUTEENITON OMENAKAKKU
Taikina:
5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl hienoa sokeria
1 muna
150 g sulatettua margariinia tai öljyä
2 dl jugurttia tai rahkaa
2 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Päälle:
omenanlohkoja (tuoreita/pakkasesta)
sokeria
kanelia
Painele omenanlohkot kevyesti taikinaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti