perjantai 26. joulukuuta 2014

Gluteeniton taatelikakku ja muita joulun tunnelmia



Tänä jouluna tein elämäni ensimmäisen taatelikakun. Ja o boy, olipa hyvää! Onneksi joulu vielä jatkuu, ehtii vielä hypätä uusiin makumaisemiin...

Gluteeniton taatelikakku
Alkup. resepti: kotikokki.net

250 g kivettömiä taateleita
3dl vettä
2dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta

1. Pilko taatelit ja keitä ne veden ja sokerin kanssa soseeksi.
2. Jäähdytä sosetta hieman ja lisää margariini (sulata soseeseen) ja kevyesti vatkatut munat.
3. Lisää vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
4. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja leivinjauhe, ja lisää ne soseeseen.
5. Sekoita tasaiseksi.
6. Laita taikina yhteen isoon / kahteen pieneen vuokaan ja paista 180 asteessa 40-60 min (vuoan koosta riippuen)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti