perjantai 22. maaliskuuta 2013
Marenkihunnutettu puolukkapiirakka (G+L)
Pakastimesta löytyy vielä viime syksynä poimittuja puolukoita. Olen itse puolukan ystävä, ja mahtuupa perheeseen niitäkin, jotka ovat tonkineet kylmiä puolukoita suoraan pakkasesta :)...
Puolukasta saa myös hyviä piirakoita. Tässä yksi niistä, jota tarjosin ystävälle ja yhteistuumin todettiin, että nam-nam. Alkuperäisen reseptin olen ottanut talteen jostain vanhasta lehdestä (Kotiliesi / Kodin Kuvalehti), mutta lehteä minulla ei ole enää jäljellä. Mennään siis tällä :).
HUNNUTETTU PUOLUKKAPIIRAKKA
Täyte
5 dl puolukoita
1½ dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl perunajauhoa
Sekoita täytteen ainekset kattilassa ja kiehauta (=kiisseli). Anna jäähtyä.
Pohja
70 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
½ dl kermaa
1 dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl kaurajauhoa tai esim. gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Tee pohja ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
n. ½ dl sokeria tai maun mukaan
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Paista 200 asteessa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti