lauantai 29. kesäkuuta 2013

Korttiterapiaa


Silloin tällöin on pakko pitää itselleen korttiterapiasessio, vaikkei mitään erityistä korttitarvetta olisikaan :). Paperit ja kuvat Paperellasta, muut  Tiimarista.














tiistai 25. kesäkuuta 2013

No mutta sehän on paku!



Huvikankaan alekankaista löytyi ihana pikkupakukangas. Siitä O:lle paita, samalla kaavalla kuin tähtipaitakin. Surrur, paitavaraston täydennys jatkukoot...




Vauvan kolme pipoa (kaava ja ohjeet)



Trikootilkkujen tuhoajaiset, osa aika mones: vauvan pipo. Samalla kaavalla saa tehtyä kolme eri mallista yksikerroksista pipoa: pyöreän, neliön ja kruunun. Kaavassa on tarkat mitat, mutta ei ole millin päälle, eli saa, voi ja kannattaakin soveltaa. Tarkemmat ohjeet alla. (Kuvan vauva 3kk)




Huom! Kaavassa mukana saumavarat.

Pipo 1: pyöreä
- laita kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain ja leikkaa kaavan mukainen pala.
- ompele sivusaumat
- avaa päälakiaukko ja ompele saumat vastakkaiseen suuntaan sivusaumojen kanssa
- taita alavara pipon sisään, laita kiinni nuppineuloilla ja ompele

Pipo 2: neliö
- laita kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain ja leikkaa kaavan mukainen pala
(kaavassa neliöpipo merkattu katkoviivoilla)
- ompele sivusaumat ja päälaki
- taita alavara pipon sisään, laita kiinni nuppineuloilla ja ompele

Pipo 3: kruunu
- laita kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain ja leikkaa neliöpipon kaavan mukaisesti
- ompele sivusaumat
- jaa päälakisauma neljään yhtäsuureen osaan (eli 4*5cm) ja tee merkit
- ompele kummastakin reunasta yksi osio (eli reunimmaiset)
- avaa jäljelle jäävä päälakisauma ja ompele nyt kaksi osiota vastakkain, reunoista kohti keskustaa
- taita alavara pipon sisään, laita kiinni nuppineuloilla ja ompele






lauantai 22. kesäkuuta 2013

Gluteeniton mansikkakakku


No nam. Niinhän siinä taas kävi, että tämä kakku hävisi jonnekin. Reseptikokeilu päättyi siis myönteiseen lopputulokseen :).

Alkuperäinen löytyy täältä. Tässä tekemäni muunnokset:

- korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella 
- suklaana käytin Fazerin tummaa suklaata
- tein kakun normaalikokoiseen pyöreään täytekakkuvuokaan ja leikkasin kakun kahteen osaan (olisin voinut leikata kolmeenkin :)).
- käytin täytteeseen kuohukerman sijasta laktoositonta vispikermaa 4dl ja vaniljarahkankin tuplasin eli käytin kaksi purkkia. Eikä ollut yhtään liikaa :). Sokeria laitoin täytteeseen kuitenkin ohjeen mukaisen määrän, mutta tämä on makuasia...

Erittäin helppotekoinen ja maukas täytekakku, päätyy varmasti useamminkin meidän kahvipöytään!



Pienen tytön kesäleningit


Ystäväni oli saanut mummultaan vanhan verhokankaan, josta perheen pienimmälle oli toiveena kesäleninki. No, hieman innostuin eli tein kaksi :): perusmekon ja essumekon. Perusmekko on tehty Jänöheinän kaavalla Ottobre 4/2010, malli nro 2 ja essumekon kaavana oli Ottobre 1/2012 malli nro 4. Koot 62 ja 68 cm.
Essumekon vuorikankaana on vanhaa lakanaa.

Itseäni aina riemastuttaa vanhojen kankaiden kierrätys ja tässä kun bonuksena on vielä iloinen mummu, niin ompelupalkintona oli kyllä erityisen hyvä mieli :)!





perjantai 21. kesäkuuta 2013

Ihanaa juhannusta!


Lämmintä, nautinnollista, rauhallista ja kaunista juhannusta kaikille! Meillä syödään mansikkakakkua (jonka reseptin päivittelen, kun ehdin)!


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Omenankukkavintagea ja blackhorsea...


Korttirintamallakin on ollut pitkän aikaa kovin hiljaista. Inspiraation puute lienee hiljaisuuden suurin syy, mutta toisaalta ei ole ollut isompia kekkereitäkään, joita varten olisi pitänyt inspiroitua :). Nyt kuitenkin ystäväni pyysi tekemään vihreän sävyjen, violetin ja omenankukkien sävyttämän 50-vuotiskortin sekä pelkistetyn pojan rippikortin. 

Mietin hetken, että mistä löytäisin omenankukkia, ja kun silmiini osui omenankukilla koristeltu vintagenainen, niin tiesin, että se päätyy korttiin.Vihreä taustapaperi, kukat ja helmistrassit Tiimarista. 



Rippikortteihin (tein kolme...varmuuden vuoksi :)) käytetty peruspahveja ja papereita, pilkullinen taustapaperi ja helmistrassit Tiimarista, Black Horse -nauha kirpputorilöytö. Ristit kierrätyskartonkia / ääriviivatarraa. Ja jälleen kerran, englannin synonyymisanakirjasta sain taas mukavaa taustapaparia yhdelle ristille :)...












perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tähdet, tähdet...


Pitkästä aikaa hieman trikoopaitailua isolle pojalle. 3/2012, malli nro 35 (pääntie muunnettuna pyöreäksi ja hihat lyhyemmiksi). Koko 152 cm, sisältäen hieman kasvunvaraa :)....

Kangas muistaakseni Royal-tuotteesta.


sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pikahuivi trikoosta + pikaohje



Piipahdin pitkästä aikaa ompelukoneen ääressä, tarkoituksena tehdä ohut kesähuivi, jota ei tarvitse solmia. Olen nähnyt sellaisia, mutta mistään ohjeesta / kaavasta ei ollut tietoa, joten surrutin fiilistuntumalta kutakuinkin tähän tapaan:

1. Mallaa kangas lapsen pään ympäri ja leikkaa sopiva kolmio.
2. Huolittele kaikki kolmion reunat jousto-ompeleella.
3. Laita pään taakse tulevat kolmion kulmat hieman päällekkäin ja surauta jousto-ompeleella yhteen.
4. Valmis :)!



lauantai 8. kesäkuuta 2013

Mehevä sitruunapiirakka (G+L)


Oli taas leivonnan ja uuden reseptin kokeilun aika. Niille, jotka rakastavat sitruunan raikkautta, tämä piirakka on kokeiltava! Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan eli löytyy täältä. En laita tähän nyt koko reseptiä, koska se on yhden klikkauksen takana, mutta näin tein piirakasta gluteenittoman: vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomaan jauhoseokseen ja maissitärkkelysjauhoon (1½dl+1dl), kuohukerman korvasin vispikermalla.

Kyytipojaksi suositeltiin kermaa, minä nappasin jätskiä. Kummasti maistui niinkin :).

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tätien lahjat


Tänä vuonna eskarin ja koulun tädit saivat taas itse tehtyjä lahjoja: omat piirrustukset koruina. Helppoa ja nopeaa eli taas sopivia lahjoja, kun lahjoja tehdään useammalle ihmiselle. Korupohjat ja kuplatarrat Nappikauppa Punahilkasta.


Superhelpot murosuklaanamuset


Nämä supernopeat murosuklaanamuset tulevat hetkessä ja häviävät nopeasti parempiin suihin :)!

MUROSUKLAANAMUSET

- muroja (esim. riisimuroja)
- Fazerin sinistä suklaata 
- pikkuvuokia (kuvan pikkuvuoat Löytötexistä)

1. Sulata suklaa mikrossa.
2. Sekoita suklaan joukkoon murot.
3. Laita murosuklaa"klönttejä" pikkulusikalla vuokiin. Anna jähmettyä.
4. Laita jääkaappiin odottelemaan herkkusuita!

p.s. Laktoosittoman ja gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia muroja ja laktoositonta suklaata :)!

p.p.s. nämä soveltuvat myös pieniksi herkkulahjoiksi: laita rasiaan / foliopussiin, mutta muista, että lämpimässä näitä ei kannata säilyttää ;)!

Herkuttelua, haleja ja hempeitä perhosia...



Viikko sitten meillä juhlittiin 3-vuotissynttäreitä. Laskin, että meidän perheessä nämä olivat 18. lasten syntymäpäiväjuhlat! Järjestelyrutiinit alkavat jo löytyä, ja vinkkinä ensimmäisiä synttäreitä järjestäville sanoisin, että kannattaa tehdä niin paljon kuin mahdollista etukäteen: kakku- yms.koristeet, siivoukset (ja nekin sieltä mistä aita matalin), koristelut yms. Tavallisen täytekakun sijaan voi tehdä esim. jätskikakun, muffinsseja tai hyvin jääkaapissa säilyvän juustokakun. Jos aikaa on vähän, kannattaa käyttää yksinkertaisia ja nopeita reseptejä. Lisäksi huippubonus on aina esim. joku ystävä tai isovanhempi, joka voi vähän auttaa tai jolta voi "varastaa" vaikka kukkasia pöytään :). 

Synttärit vaativat aina pientä ponnistelua, mutta kun kaikki läheiset ihmiset ovat kasassa ja meno iloinen, villi ja äänekäs, sekä synttärisankari ikionnellinen, niin sydäntä lämmittää <3 span="">.