torstai 27. lokakuuta 2011

Nappisäärystimet + ohje


Hahtuvan tuhoajaiset jatkuvat! Nämä napilliset säärystimet toivon mukaan ilahduttavat jotakuta jouluna - viis käsialasta, tärkeintä on että säärystimet lämmittävät : ).

Nämäkin kaksinkertaisesta hahtuvasta, puikot nro 4,5, silmukoita 32. Joustinneulosta n. 18 krs, pelkkää oikeaa 50 krs ja taas joustinneulosta samanmoinen pätkä. Passelit normikokoiseen naisen jalkaan.


Some legwarmers from wool - decorated with puttons.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Surrurrurrurrur


Tämä setti lähtee lahjaksi 1-vuotiaalle. Jotenkin tämä autojoustofrotee on niiiin hellyttävää, onneksi kankaasta jäi vielä pieni pala, jolla taattiin toisen pojan nimpparilahja pefletin muodossa. Housut on puuvillavelouria ja aplikointi samasta joustiksesta kuin paitakin - sama auto myös kortissa.

Setin koko 92 cm, kaavat muistaakseni Ottobre 1/2010 (trikoohousut, peruspaita). Kankaat täältä.



Some little boys' presents. Fabrics from Royalkestot.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kulmikas hahtuvapipo + ohje


Pukinkonttiin päätyy tämäkin hahtuvantuhoamishengessä tehty hahtuvapipo. Tämä on tehty kahdella pitkällä puikolla, mutta toki voi käyttää viittä lyhyttäkin : ). Koriste on virkattu myös hahtuvasta, keskellä pieni lasihelmi.

Aikuisen / nuoren pipo, pipon korkeus n. 19 cm

- puikot nro 4,5 (2 pitkää puikkoa)
- 36 silmukkaa - luo yhdelle pitkälle puikolle
- resori / joustinneulos n. 4,5 cm (oikea-nurja-oikea-nurja)
- pelkkää oikeaa (toisella puolella pelkkään nurjaa) n. 29 cm
- resori / joustinneulosta n. 4,5 cm, samalla tavoin kuin alussa.
- päättele
- neulo sivut yhteen kestävällä langalla (älä käytä hahtuvaa!)

tiistai 18. lokakuuta 2011

Virkattuja koruja


Taas näitä virkkausjuttuja tällä kertaa pukinkonttiinkin : ):

Vihreän korun virkkasin koukulla nro 1,5...ihan pimeätä hommaa, edes silmukoita ei tahtonut nähdä, mutta tulihan siitä jotain. Keskellä kristalli. Koru on liimattu riipuspohjaan.


Musta korusetti on virkattu hieman paksummalla langalla (koukku nro 3). Riipus on liimattu litteään riipuspohjaan, korvakorut samalla tavoin litteisiin korupohjiin. Riipuksessa kalotti ja kristallihelmet, korvakoruissa kristallihelmet.



Olen käyttänyt näissä koruissa liimana E6000-yleisliimaa, ja on muuten hyvä liima! Ainakin toistaiseksi liima on ollut luotettava, ja niinpä olen käyttänyt sen loppuun ja siitä hyvästä se suttasi vielä tuon mustan riipuksen virkattua osaa. Voi harmitus! Seuraavana ostoslistalla onkin sitten liima...



A few pieces of crocheted jewelry with crystal pearls.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Verhontynkää


Valkoisten verhojen maailmassa on aina tilaa yhdelle uudelle valkoiselle verholle....varsinkin jos se on tehty samasta vanhasta pöytäliinastakankaasta, kuten jo aika moni tyynynpäällinen, joka meiltä löytyy : ).

Tämä rullaverho on yksinkertaisuuden huippu: suora kappa (kork. n. 1,10 m), johon ompelin molemmille puolille solmimisnauhat. Tämän tyyppisiä verhoja löytyy nykyään kaupasta kuin kaupasta, mutta valitettavasti ei tarpeeksi leveitä - onneksi on ompelukone...



A white curtain to decorate a house full of white curtains...

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Tunnustus


Sain tällaisen ihanan BlogAwards-tunnustuksen Miikkulin blogista, KIITOS!!

Tunnustuksen saaneen pitää:

1. Kiittää tunnustuksen antajaa.
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle.
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta.
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.

Joten tässä tulevat ne kahdeksan satunnaista asiaa minusta.
1. Rakastan syksyssä kynttiläaikaa, talvessa jäätä, lunta ja joulua, keväässä sitä, että kesä tulee, ja kesässä sitä, että lasten riemu keväästä tuplaantuu.
2. En ole pitkään aikaan (=kuukausiin) lukenut yhtään kokonaista kirjaan. Kun taas alan lukea, luen kävellessäkin.
3. Todellisen elämänurani tulen tekemään nuorisotyön parissa.
4. En ole kovin kunnianhimoinen tai uraohjus, mutta sitäkin päättäväisempi, sitkeämpi ja kärsivällinen. Jos haluan jotain, olen valmis tekemään sen eteen paljon, paljon töitä.
5. Sydämeni ja sieluni lepäävät tuntureiden juurella…missä juureni oikeasti ovatkin.

6. Jos armeijan rinnalla olisi lottakoulu, niin menisin sinne.
7. Aamu lähtee kunnolla käyntiin vain, jos pesee hampaat, petaa pedin ja vaihtaa yökkärit kalsareihin.
8. Esikoiseni mukaan hänessä ja itsessäni samaa on se, että me hymyilemme paljon.

Seuraavaksi laistan osittain vastuuni: aika moni blogi on saanut jo tämän tunnustuksen, joten en millään pysty jakamaan tätä kahdeksalle. Siispä valitsin kaksi, jolle tämän nyt tällä erää laitan eteenpäin:

Cutie

Delfia

torstai 13. lokakuuta 2011

Kerro, kerro, kuvastin...



...ken on maailman mutrusuin?

Ostin tämän housukankaan aikoinaan poikien juhlahousuja varten. Ja kuten voi huomata, housuja kankaasta ei tullut : ). Kuopukselta uupui meikko hautajaisiin, joten surutyötä ompelun kautta tehdessä housukangas muokkaantui käsissä tytön vaatteeksi. Tummaa mekkoa voi tuunata vöillä / soljilla tms. muihin tilaisuuksiin, joten mekko päätyy toivottavasti useamman käyttökerran hepeneeksi.

Kaavana Farbenmixin Hannah koko 86/92 (Iinulta), kaava pidennetty mekoksi ja helmaan lisätty "hörhelö". Tämä kaava on kyllä ihan mahtava - olen sitä kehunut ennenkin ja kehun nytkin!



A black dress for a funeral. Pattern: Hannah from Farbenmix (size 86/92) with small changes. This pattern is awesome - you can use it for casual shirts and dresses and for shirts and dresses that can be weared at weddings, birthday parties etc.

tiistai 11. lokakuuta 2011

Hahtuvapipoja ja pipo-ohjeita


Tiedättehän, että on päiviä, jolloin mikään ei onnistu? Veikkaan, että yrittäessäni ottaa järkeviä sovituskuvia pipoista, oli juuri se päivä. Karmea määrä kuvia kolmesta vaivaisesta piposta ja niistäkin lähes kaikki epäonnistuneita: milloin piti irvistää, milloin vetää pipo silmille, milloin jotain muuta : ).

Mutta joka tapauksessa jotain edes vähän esityskelpoista onnistuttiin saamaan kameran muistikortille. Tässä siis kolme vapaaseen tyyliin tehtyä hahtuvapipoa (kaksinkertainen hahtuva). Kaksi niistä on kokonaisuudessaan neulottuja, näihin myös ohjeet kuvien alla. Sammakkomerkkipipoon ei ole ohjetta, se on koekappale ja ohjeet sensuroitu : ).


TAAPERON PIPO (n. 9kk-2v), koko pipon korkeus n. 18 cm

- 60 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle (voi toki tehdä myös pyöröpuikoilla)
- resori / joustinneulos n. 3,5 cm (oikea-nurja-oikea-nurja...)
- pelkkää oikeaa n. 9-10 cm
- tämän jälkeen kavennukset aina kunkin puikon alussa (2 silmukkaa yhteen) ja näin loppuun asti



NUOREN / AIKUISEN PIPO, koko pipon korkeus n. 21,5-22 cm

- 72 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle (voi toki tehdä myös pyöröpuikoilla)
- resori / joustinneulos n. 4-4,5 cm (oikea-nurja-oikea-nurja)
- pelkkää oikeaa n. 11-11,5 cm
- tämän jälkeen kavennukset aina kunkin puikon alussa (2 silmukkaa yhteen) ja näin loppuun asti



Some wool hats for winter : ).

maanantai 10. lokakuuta 2011

Hello Kittyä ja nallukkaa


Nämä kortit lähtivät pienen pojan ja vähän isomman tytön perheeseen. Nalle on stanssattu 3d-kuva, kirjaimina vanhoja merkintä-(tms.)kirjaimia. Hello Kitty on piirretty vapaalla kädellä - onneksi toiveena ei ollut mitään vaikeampaa : ). Hello Kitty on siinä mielessä kiitollinen hahmo, että vaikkei ihan nyt natsaisi, niin silti on jotenkin tunnistettavissa : ).



Some cards - one for a little boy, one for a little girl. Materials: 3d-picture, Hello Kitty drawn pic, lace, flowers and old letters.

torstai 6. lokakuuta 2011

Vanhaa ja Swarovskia


Kankaantuhoajaiset, osa 200: vanhasta pöytäliinasta syntyi taas lautasliinoja, joihin nykersin lautasliinapidikkeitä.. Toiset on tehty samalla mallilla kuin nämä joulukalenteriversiot, toisissa on koristeena vielä pienet kalotit ja Swarovskin kristallit.

Nämäkin ovat osa isompia joulujuttuja, joita päivittelen myöhemmin, kun taas jotain konkreettista valmistuu. Siihen asti näkemiin ja kuulemiin : )...



Some dinner time accessories :D - made out of old table cloths, metal parts ans Swarovski crystal.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Sinistä virkkausta


En ole mikään kummoinen virkkaaja: en ikinä noudata mitään ohjeita (jos niitä edes yleensä ymmärrän), teen mitä huvittaa, eikä mistään tule koskaan sen näköistä kuin mitä ajattelin että olen tekemässä...parhaimmillaan liinasta tuleekin pipo tai piposta liina tai kukasta pallo tai pallosta kukka : ). Virkkaus on kuitenkin loistava tapa rentouttaa pää ja kipeyttää hartiat, ja siihen tulee varsinkin syksyisin pakonomainen tarve. Liekö tämäkin nykerryslaji osa tätä pakkomielteiden sarjaa, jota käsitöiksikin kutsutaan....

Joten lähdin taas huithapelin virkkauksen tielle ja tein kaksi pientä liinaa ja yhden nukkekodin maton. Kaikki ovat itse asiassa osa suurempia projekteja, jotka toivottavasti voin esitellä lähitulevaisuudessa kokonaan.