torstai 30. kesäkuuta 2011

Kesäkoruja ja muuta mukavaa


Omat päiväunet korvasin tuttuun tapaan nykertelyllä, jonka seurauksena syntyi jotain itselle, lahjaksi, muille: "Anuharkki"- ja vasarakorvakorut, kirjanmerkki tanssijalle, päällystettyjä nappeja vaatteisiin tai hiuskoruiksi.

Korunosat, korvakorupohjat, vasarat ja tanssikenkä Helmiq:sta.





Some summer jewerly, a book mark for a dancer and fabric covered buttons for clothing or hair pieces.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Inspiraatiopöytä ja yksi asia kerrallaan


Vein muutama päivä sitten ompelukoneen autotalliin. Polttelee ja kädet syyhyävät. Kankaat pinossa odottavat, josko ompelukone hiippailisi ompelupöydälle. Odotan vielä päivän. Sitten se saa tulla takaisin sisälle.

Olen yrittänyt opetella tekemään yhden asian kerrallaan - kun yksi projekti on kesken, se tehdään loppuun, sitten vasta aloitetaan uusi. Koska pienikin projekti vie tällä perhekokoonpanolla useamman päivän, on tämä vähintäänkin kasvattavaa ja kehittävää.

LinkkiTämä työpöytäprojekti on ollut ajatuksissani puoli vuotta. Ennen sen aloittamista vein siis ompelukoneen pois, jotta varmasti osaisin olla sinkoilematta. Projektin kohteena oli vanha puinen, puunvärinen koulupöytä, jota on purettu ja kasattu jo niin moneen kertaan, että se ei enää pysynyt kasassa. Pöydän laatikot säästin - niistä varmasti kehitellään vielä jotain. Hioin ja maalasin pöytätason, jalat löytyivät Ikeasta, ja pöydästä tuli kuin uusi.





Pöytä löysi paikkansa sieltä mistä vanhakin, tumman hyllyn alta, jonka kannattimet ostin aikoinaan täältä. Tässä paikassa syntyy monesti inspiraatio, tai ainakin kehittyy joksikin konkreettiseksi. Me love my workspace.



I had an old school table - a table, which was actually so old that I couldn't keep it together anymore. I basically destroyed it for good, but saved the top (and the drawers for later use) and painted it white. The pedestals are from Ikea. This way I got a new table for myself that really inspires more than the old one : ).

torstai 23. kesäkuuta 2011

Sukellusveneitä ja viikinkejä


Oli pakko toteuttaa jotain värikästä poikain peruspaitojen kaveriksi. Tuo sukellusvenekangas oli riski, ajattelin, että ei ehkä mene läpi, mutta O tykkäsi siitä kovastikin, joten tein piponkin. Malli molemmissa on Ottobren slim fit, koko 128cm ja istuu 5-vuotiaalle just eikä melkein. Pipon kaava oma. Kankaat puuvillatrikoota Sampsukasta.

Linkki

A couple of shirts and a casual hat for a five-year-old. Pattern: Ottobre's slim fit, fabrics from Sampsukka.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Sormivirkkausta ja kierrätystä


Sillä välin kun kankaat tuolla odottelevat, että ne "itseommeltuisivat" : ), niin päivitän tähän jo pari viikkoa vanhan jutun, joka ehti jo hetkeksi unohtua. Eli eskariopettajien muistamiset, jotka meidän eskarilainen ideoi itse ja jotka yhdessä toteutettiin.

Molemmille tehtiin korut, joiden nauhan poika virkkasi sormivirkkauksella, jonka oppi eskarissa. Vanhasta pöytäliinasta löydettiin korulle pitsiriipus ja keskustaan laitettiin vielä nappi. Korurasiat on tehty tölkistä ja muovilaatikosta, ja niissä on käytetty mm. tapettia, helmiä ja lahjapaperia. Korttipohja on valmiiksi kohokuvioitu, kukkasia lisätty napein ja kohovärein.

Näitä lasten omia ideoita on mahtava toteuttaa, kun ovat niin innoissaan aina tekemässä. Seuraavaa muistamiskertaa siis odotellessa....




Some presents for pre-school teachers. The materials are mainly recycled : ).

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Nuken kesäasu

Kesäpuuhat ovat parhaimmillaan ja nykertelyaika on pienentynyt entisestään. Mutta tämän nuken setin tein pikaiseen eli huivin (takana kuminauha) ja mekon (kiinnitys niskassa tarralla). Järkeviä kuvia vaatetuksesta ei saanut, kun yli-innokas pikkuneiti halusi osallistua aktiivisesti kuvaussessioon ja vaatteet pysyivätkin nuken päällä noin viiden sekunnin ajan : ). Kankaat Iinulta.


Kaavat ovat Suuresta Käsityölehdestä, muistaakseni numeroista 7/2001 ja 6-7/2007.

Some clothes for a doll.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hääkortitus


Rakkauspeiton kaveriksi tein hääkortin...tämä oli jo toinen, tavoittelin pitsin kera yksinkertaisuutta, mutta ensimmäinen meni totaalisesti harakoille : ).

Tässä siis vain tiikkipuuta, pitsiä, sydän ja lasihelmiä. Sisällä pätkä Lassi Sinkkosen kauniista runosta.




A card for two people getting married. Some wood, lice, a heart and glass pearls.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Rakkaustäkki



Varpaille, sormille, lämmittäviin hetkiin...

Lähipiirissämme on häät ja halusin tehdä lahjaksi jotain henkilökohtaista. Pari on ollut yhdessä jo vuosia, joten tuntui, että senkin vuoksi olisi mukava nykertää jotain persoonallista. Morsian vinkkasi valkoisen värin, joten tämän peiton pohjaväriajatus syntyi siitä...sitten vielä jotain lainattua (runot, laulunsanat), jotain sinistä (sydämet) ja jotain uutta (kankaat).

Yhden neliötilkun koko on noin 18*18cm. Toisella puolella on valkoinen fleece, jonka käänsin myös tilkkupuolelle reunoiksi ja leveämmät reunat tikkasin vielä "mutkaisesti". Sydänaplikaatioihin laitoin tukikankaat - mukavampi ja jämäkämpi ommella. Runot ja laulunsanat on kirjoitettu kangastussilla ja vapaalla kädellä.






A wedding blanket - a gift for a couple. Some cotton and fleece, lyrics / poems are written with a fabric marker.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Sieniä ja etanoita


Nämä sienihuivit (kangas Iinulta) lähtivät kyläilyreissulle ilahduttamaan kahta pientä tyttöä. Pipo meni puolestaan pienelle pojalle nimipäivälahjaksi. Pipon kaava on oma, mutta kolmiohuivin kaava on jostakin Ottobresta koolle 50-54 cm. Helppo toki olisi tehdä ilmankin kaavaa : ).

Pikkutuliaisten ideointi on nyt kuuminta hottia - kenelle seuraavaksi kylään : D?!


Some little presents : ).

torstai 2. kesäkuuta 2011

Käsilaukkukakkua ja synttäritunnelmia


1-vuotiset ovat onnellisesti ohi. Kukkia, kynttilöitä ja käsilaukkukakkua - siinä kolmen K:n synttäriresepti.


Käsilaukkukakun tein perinteisen mansikkakakun tapaan, päällä sokerikuorrute ja kermavaahtoa, vuoka Ullan Unelmasta. Voileipäkakku on äitini käsialaa. Kukkia hain naapurin ihanan naapurin luvalla naapurin pensaista, niitä siellä sun täällä, ja pienen pitsiliinan (joka muuten onnistui paremmin kuin se iso : ) tein vielä pikkupöydälle koristeeksi. Päivänsankari pukeutui aiemmin tekemääni tunikaan.







Some pics from 1-year-old's birthday party.